Barinas Garnacha 2017

  • Bestel 12 voor €5,64 per stuk en bespaar 8,3%

Met recht een rode wijn met een 'bite'. Donker fruit met een kruidige ronde smaak. Licht gekoeld (16°C) het lekkerst!! Drink deze wijn bij geroosterd vlees of een gewokte groente-schotel.

Barinas Roble, DO. Jumilla. Van de Spaanse regio Jumilla, Bodegas Barinas neemt een bijzondere focus op de beroemde druivenrassen, Monastrell.
Bodegas Barinas, Barinas Roble. Diep rood van kleur, vertoont een parfum van bramen en bosbessen, specerijen, vanille en koffiebonen. Elegant, evenwichtig en gepolijst, het heeft een lange aangename afdronk.

100% Monastrell, 25-30 jaar oud Vines.

Vele eeuwen geleden, nog vóór de Romeinse overheersing, was Jumilla net als
vandaag, een land vol met wijngaarden en olijfbomen. Aangenomen wordt dat dit land het begin was van een populaire druivensoort die veel later in de geschiedenis de hele wereld zou veroveren: Monastrell.

Het waren de Fransen die het eerst gebruik maakten van deze wijnstok buiten Spanje en de wijn werd vernoemd naar de havenstad Mourvedre.

Barinas is de naam van een klein dorpje in de Spaanse regio Murcia, niet ver van Jumilla. De bevolking is minder dan 1.000 mensen.

De Barinas wijnen zijn gebaseerd op de Monastrell druif, met uitsluitend inheemse gisten in de fermentatie en druiven afkomstig van wijnstokken die meer dan 25 jaar oud zijn.

Het kunstwerk op de etiketten werden exclusief voor deze wijnen door
kunstenaar R.R. Clark ontworpen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen