La Bodega de Pinoso Terrós Tinto 2022

  • Koop 12 voor €8,21 per stuk en bespaar 8,3%
*Voorheen Vergel

De wijn in zijn geheel is fruitig, met rood en zwart fruit vermengd met zoete aroma's van bloemen. In de mond is de wijn rond en warm, makkelijk te drinken met een goede en zeer aangename afdronk.

Door onze beste biologische druiven te selecteren, worden de variëteiten monastrell en merlot aanvullend en afzonderlijk gevinifieerd om de typische kenmerken van elke variëteit te laten zien. De merlot-druif geeft de aroma's van peper, zwart fruit en truffel, terwijl de monastrell de wijn de warmte geeft van het Spaanse mediterrane klimaat, waardoor hij fruitig en zacht wordt. De derde variëteit waaruit deze bijzondere wijn bestaat, is alicante bouschet, ook wel garnacha tintorera genoemd, bekend om het produceren van tannines en een zeer intense kleur.

Om de druiven zo goed mogelijk intact te laten, wordt er vroeg geoogst. De schillen en zaden worden nog korte tijd bij de wijn bij lage temperaturen geweekt zodat de tannines niet overmatig worden. Het resultaat is een fantastische robijnrode wijn vergezeld van intense fruitaroma's en zachte rijpe tannines.

LEKKER BIJ
Spaanse gedroogde ham en worstsoorten, gebraden varkensvlees of gegrilde groenten
0 sterren op basis van 0 beoordelingen