Wijnopslag

U bent een fervente wijnliefhebber of verzamelaar. Alleen of met vrienden, collega’s of familie. Wellicht belegt u in wijnen. Hoe dan ook: in alle gevallen is het van belang dat uw kostbare wijnen op een zorgvuldige wijze worden weggelegd. Onder de juiste omstandigheden en atmosfeer. Zodat uw wijnen op een perfecte wijze worden beschermd en zich kunnen ontwikkelen!.

Grand Cru Wijnopslag biedt u een efficiënte oplossing voor het bewaren van wijn. Onder de juiste omstandigheden wijn bewaren. Flexibel, veilig en betrouwbaar. En…ruimtebesparend!

Goede wijn behoeft geen krans

Maar wel een goede wijnkelder om wijnen te bewaren…   

Uw wijn 

Liefhebbers van goede wijnen investeren met plezier en enthousiasme in een kostbare selectie wijnen. Echter, de opslag van dit waardevolle bezit laat niet zelden te wensen over. Thuis is er onvoldoende ruimte of zijn de omstandigheden niet optimaal. Dat leidt vaak tot teleurstelling. Wijnverzamelaars, kenners en investeerders weten dat wijn perfect moet worden opgeslagen om deze te laten rijpen zodat bij het ontkurken de wijn zich van zijn allerbeste kant laat zien, ruiken en proeven. Daarom is uw collectie uw aandacht waard!

Veel wijnliefhebbers denken dat hun wijnen perfect worden bewaard. Maar in de praktijk is dat vaak niet het geval. Aan het opslaan van wijnen zijn voorwaarden verbonden om de kwaliteit niet alleen te behouden maar ook te verbeteren. Want zelfs subtiele veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid maar ook trillingen en ultraviolet licht kunnen een wijn ruïneren.

Wijn bewaren

Wijn ontwikkelt zich verder in de fles en daarom is het van groot belang om deze onder de meest ideale omstandigheden te bewaren. Immers, alleen bij een goede lagering zal het wonder van de wijn zich in uw glas voltrekken. Iedere kwaliteitswijn van Grand Cru niveau is afgesloten met een goede natuurkurk. Deze stelt de wijn in staat om te ademen en zorgt ervoor dat er precies voldoende contact is tussen de inhoud en de buitenatmosfeer. Daardoor ontwikkelt de wijn zich verder tot perfectie.

Wijn, die is opgeslagen bij een lage temperatuur, zal zich langzamer ontwikkelen, terwijl een wijn bij een hogere temperatuur zich sneller zal ontwikkelen.

Fluctuaties in temperatuur kan uw wijn in kleur, aroma en smaak beschadigen. Dat geldt ook voor de luchtvochtigheid. Is deze te laag, dan wordt de kurk te droog en oxideert de wijn. Bij een te hoge luchtvochtigheid worden etiket en kist beschadigd.

De delicate structuur van de wijn moet ongestoord kunnen rijpen en daarom vrij van trillingen en ultraviolet licht worden bewaard. Ook van belang is een goede ventilatie van uw opslag; dit voorkomt het risico van muffe geuren, die door de kurk binnendringen.

  • Temperatuur
    Wijn moet worden opgeslagen bij een constante temperatuur tussen de 13 – 14 graden Celsius. De kelder moet goed worden geventileerd.
  • Luchtvochtigheid
    Wijn moet worden opgeslagen bij een luchtvochtigheid tussen de 50% en 80%.
  • Trillingen en licht
    Wijn moet trillingsvrij worden opgeslagen en ook moet ultraviolet licht worden vermeden.
De perfecte wijnopslag voor een wijn is een stille, donkere, enigszins vochtige ruimte, vrij van verontreinigingen en met een constante temperatuur en een goede luchtvochtigheid. Ondergrondse kelders hebben van nature deze omstandigheden en verdienen duidelijke voorkeur boven bovengrondse opslag.

Wijnopslag

Grand Cru Wijnopslag beschikt over een moderne kelder met een opslagcapaciteit voor maar liefst 10.000 houten kisten. De atmosfeer en omstandigheden in deze kelder zijn volledig afgestemd op het zorgvuldig en veilig bewaren van uw wijnen. Met een constante temperatuur van 13˚ tot 14˚ Celsius en een perfecte luchtvochtigheid van minimaal 50% en maximaal 80% wordt uw kostbare collectie gegarandeerd optimaal bewaard en gerijpt.
 
De wijnen worden zorgvuldig ingenomen en weggelegd. Uw wijnen worden met de naam van de wijn, oogstjaar en het locatienummer in de kelder op de factuur vermeld.
 
In ieder stadium van het proces kunt u dus vertrouwen op onze kennis en toewijding. Toewijding voor een uitstekend glas wijn. Uw glas wijn!
 
Grand Cru Wijnopslag is een initiatief van Karel Elhorst.

Veilige en betrouwbare wijnopslag

Grand Cru Wijnopslag zorgt voor uw wijncollectie. Veilig en betrouwbaar tot het moment van ontkurken. Onze faciliteiten zijn er volledig op afgestemd om uw wijnen perfect op dronk te laten komen. Maar bovendien ook op een veilige wijze: onze kelder is voorzien van een alarminstallatie met videobewaking en doormelding naar de meldkamer met alarmopvolging. Vanzelfsprekend het hele jaar rond.

Wijnmutaties in uw wijnopslag

Via de knop aanmelden kunt u een rekening openen bij Grand Cru Wijnopslag en het aantal kisten onder vermelding van naam en oogstjaar aanmelden. Vervolgens ontvangt u van ons bericht waar u uw wijnen naar toe kunt brengen of wilt laten verzenden. Wij kunnen desgewenst uw wijn (tegen kostprijs) laten afhalen.

Zodra uw wijnen bij ons zijn ingeslagen ontvangt u van ons een factuur met daarop het aantal flessen, de naam van de wijn, oogstjaar en het locatienummer in de kelder van de opgeslagen wijnen. Met hetzelfde mutatieformulier laat u ons weten welke wijn u wilt afhalen of desgewenst (tegen kostprijs) wilt laten verzenden. U krijgt vervolgens van ons bericht wanneer u uw wijnen kunt afhalen of worden bezorgd.
 
Zodra u uw wijnen heeft ontvangen, krijgt u van ons het uitslagformulier met de gegevens van de wijnen.

Uw wijn verzekeren

Uw wijnen dienen een adequate verzekering te hebben. Normaliter valt uw wijn onder de inboedelpolis. Laat aan uw assuradeur wel even weten dat uw wijn op een andere locatie is opgeslagen.

Voor grotere partijen en zakelijke opslag die niet onder de inboedelverzekering vallen, hebben wij een speciale wijnopslagverzekering bij onze verzekeraar afgesloten, de kosten hiervoor bedragen  € 2,5 ‰ van het verzekerde bedrag. Ook weer een extra voordeel van Grand Cru Wijnopslag.

Voor meer informatie en tarieven kijkt u op de website

Aanmelden kan via de website van Grand Cru Wijnopslag


Grand Cru Wijnopslag
Deurningerstraat 28
7571 BD Oldenzaal
0657807793