Antao Vaz wijn

Antão Vaz druiven zijn een wit druivenras die van oorsprong uit Portugal uit de hete en droge regio Alentejo komt. Dit druivenras komt uit het zuiden van de regio Alentejo, die zich van Midden-Portugal tot Zuid-Portugal uitstrekt.

De Antão Vaz druif is een sterk druivenras, dat goed bestand is tegen hitte en droogte en resistent is tegen de meeste druivenziektes. De druiventrossen zijn groot, met relatief dikke druiven die een zeer dikke schil hebben. Wijnen gemaakt van deze druiven zijn van goede kwaliteit, en hebben een aroma van tropisch fruit. Er is een goede balans tussen de zuurgraad en de alcohol. Deze druiven worden tevens succesvol gemengd met twee andere druivensoorten, de Arinto de Bucelas en de Síria druif.

Niet lang geleden werden deze druiven uitsluitend verbouwd rond Vidigueira in het zuiden van Alentejo. Nu vindt de wijnteelt in de gehele portugese regio plaats.

Antão Vaz druiven geeft frisse, redelijk neutrale witte wijn.

Laat u verrassen door meerdere soorten scherp geprijste, beste Antao Vaz wijnen uit verschillende wijnstreken, afkomstig van meerdere topwijnhuizen!