Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt door most gedurende een specifieke tijd met rode druivenschillen te vergisten. De kleurstoffen in de rode schil geven de wijn aansluitend de vertrouwde rode kleur.

De rode tint van de rode wijn wordt beïnvloed door het benutte druivenras. De kleur en de tint zijn tijdens de wijnopslag onderhevig aan veranderingen. Jonge rode wijn is meestal paars-rood gekleurd. Oude(re) rode wijnen krijgen soms een oranje tint. Het brede scala aan roodtinten is gelijk aan de verschillende soorten wijnen die te koop zijn.

De meeste rode wijnen zijn “stille wijnen”. Stille wijnen zijn wijnen die volledig zijn uitgegist en aansluitend tot "rust" gekomen zijn. Ieder druivenras heeft een ander rijpingsproces, waardoor er ontelbare verschillende smaken bestaan.

In rode wijn zit de stof tannine, die uit de schillen en pitten van nature aanwezig is. Er wordt beweerd dat deze stof de weerstand van het menselijk lichaam ondersteund.

U wilt lekkere rode wijn kopen? In onze wijnwebshop vindt u ons assortiment rode wijnen. Iedere rode wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd. Bekijk hier ons assortiment rode wijnen! 

Pagina 1 van 11