Oostenrijkse wijn

De geschiedenis van de Oostenrijkse wijnproductie gaat terug tot het begin van onze jaartelling. Na de val van het Romeinse rijk werden alle wijngaarden opnieuw opgebouwd door monniken. Bijzonder aan Oostenrijkse wijnen is dat er geen belasting over de verkoop hoeft te worden afgedragen.

In de jaren tachtig steeg de vraag naar zoete wijnen in Duitsland steeds sneller. De Duitsers begonnen vervolgens wijnen te importeren uit Oostenrijk en Italië. Oostenrijkse wijnen waren in die tijd kwalitatief minder maar de prijzen waren ook lager. Oostenrijkse wijnen waren in het verleden droger en om die reden voegden wijnboeren ethyleenglycol toe om de wijnen zoeter te maken. uiteindelijk werd dit een schandaal waardoor een nieuwe wijnwet werd geïntroduceerd.

Het imago van Oostenrijkse wijnen had hier erg onder te lijden en wijnboeren moesten zichzelf overtreffen door de productie van kwalitatief hoogstaande wijnen om het imago weer op te vijzelen.

Oostenrijkse wijnen worden verbouwd in het oosten van Oostenrijk, in de omgeving van met name Wenen en Graz. De wijnbouw bevindt zich op gelijke breedtegraad met de Franse Bourgogne. Oostenrijkse wijn wordt geteeld in zestien wijngebieden en zijn verdeeld over vier regio’s.

Laat u verrassen door meerdere soorten scherp geprijste, Oostenrijkse wijnen uit verschillende wijnstreken, afkomstig van meerdere topwijnhuizen!

Pagina 1 van 2