Chileense wijn

Het zonnige Chili heeft een warme klimaat en vruchtbare grond. Met deze voordelen is het een van de meest ideale wijnlanden van de nieuwe wijnwereld. De wijnbouw in Chili is gestart door Spaanse kolonisten en de wijnen worden veelal gemaakt van Franse druivensoorten.

Het Chileense warme klimaat, met lange, zonnige zomers en voldoende neerslag, is perfectvoor de druiventeelt. Chili is het enige land ter wereld waar druifluizen niet voorkomen. De meest vooraanstaande Chileense wijngaarden zijn te vinden in het midden van dit land en liggen temidden van het Andesgebergte en de kustgebergten.

Chileense wijn is absoluut wijn uit de Nieuwe Wereld, maar met Europese invloed. De wijnen worden doorgaans gemaakt van Franse druivenrassen, maar zijn vaak meer soepel, fruitiger en sappiger dan Europese wijn.

De meest vooraanstaande druivenrassen, die samen verantwoordelijk zijn voor meer dan zestig procent van de wijnproductie, zijn cabernet sauvignon, merlot, chardonnay, sémillion en sauvignon blanc druiven. Naast deze druivensoorten heeft Chili ook een inheemse wijndruif: Carmenère druiven, die kwa smaak te vergelijken is met volle merlot wijnen.

Laat u verrassen door meerdere soorten scherp geprijste, beste Chileense wijnen uit verschillende wijnstreken, afkomstig van topwijnhuizen!