Bodega Alma Austral

Argentinië heeft een belangrijk wijnerfgoed uit de Oude Wereld dankzij de Europese immigratie aan het einde van de 19e eeuw. Klassiek en modern tegelijk, het is de plek waar de wijnbouw van de nieuwe en oude wereld samenkomen in een identiteit vol rijkdom. 

Gevestigd in Uco Valley - Mendoza, produceert Alma Austral wijnen met een gevoel voor terroir voor binnenlandse en buitenlandse exportmarkten. De wijnen hebben geweldige scores ontvangen van de belangrijkste wijncritici, evenals van de meest gerespecteerde wijnmedia. In de Mendoza, met een ervaren team van wijnmakers, staan ​​zij tot uw beschikking om nieuwe horizonnen te verkennen met Argentijnse wijn. 

SAN PABLO, TUNUYAN
De San Pablo-boerderij in Valle de Uco, gelegen naast de rivier Las Tunas in het departement Tunuyán, reikt tot 1.480 meter boven de zeespiegel. Het vormt een uitzonderlijk terroir met bodems die gekenmerkt worden door calciumcarbonaatafzettingen. De gesmolten sneeuw van de Andesgletsjers voorziet de percelen van het zuiverste water.

DE ARBOLEDA, TUPUNGATO
Deze boerderij, gelegen op 1.050 meter boven zeeniveau, wordt geleid door hekjes en druppelirrigatie. De 25 jaar oude wijngaarden rusten op een bodem van klei en zand, met een lager percentage kiezels. La Arboleda bevindt zich nabij de stad Tupungato en is een van de traditionele wijngebieden van de vallei.

ANCHORIS, TUPUNGATO
Deze wijngaard valt op door zijn oude, 65 jaar oude wijnstokken die met moderne hekjes harmoniëren met het ruige landschap en een evenwichtige productie met een hoog oenologisch potentieel bereiken. Tussen jarillas en langs de bodem van een beek, strekt het zich uit tot 950 meter boven zeeniveau. Het wordt gekenmerkt door bodems met slib, zand en diepe kiezelstenen, die onder een droog en iets minder koel klimaat dan La Arboleda perfecte rijpheid bereiken in de langcyclische variëteiten.

• Alma Austral Torrontes
• Alma Austral Malbec
• Barrel Series Malbec
• Barrel Series Cabernet Sauvignon