Negroamaro wijn

Negroamaro wijn is de topwijn van het Italiaanse wijnregio Apulië. Je kunt Negroamaro ook tegenkomen onder andere namen zoals de Nicra Amaro, Uva Cano en Nero Amaro, echter dit zijn andere benamingen voor dezelfde druivenrassen.

Deze wijndruiven geven geweldige rode wijnen maar worden tevens benut voor de productie van mooie rosé wijnen. De wijn kan lang bewaard worden door het hoger zoetgehalte van de druif. Gezegd wordt dat deze druif oorspronkelijk vanuit Griekenland naar Italië is vervoerd. Deze druivensoort is goed bestand tegen druivenziektes en en doet het goed op groten droogtes.

Negroamaro's geven af en toe echte top-kwaliteitswijnen. Doorgaans is de wijn zwart gekleurd en hebben in de afdronk, zoals we gewend zijn van Italië, een heerlijk zacht bittertje. De smaak geeft gekonfijt fruit tesamen met een beetje kruiden. Wijnproducent Tenuta Chipuru maakt een prachtig wijn en is voor ons de Negroamaro wijn van het jaar. Bestel nu voordelig en geniet van deze fantastische Negroamaro wijn.