Weingut Göttelmann

Een essentiële drive voor ons is de 150-jarige geschiedenis van het wijnhuis Göttelmann.

In de loop van 4 generaties werden de beste wijngaarden verzameld. Bijna allemaal bevinden ze zich in de 'great greenfield sites' van Münster-Sarmsheim en ze kleden zich als een groene kraag op de hellingen rond het Nahe-bassin. Vanuit elk van onze wijngaarden hebben we een prachtig uitzicht op ons dorp en het naburige Bingen. Elke dag tijdens ons werk kunnen we genieten van de vreugde van de natuur en de schoonheid van het culturele landschap.

Het werk in de kelder is gebaseerd op een lange ervaring, maar er is geen dogma - elk jaar wordt opnieuw uitgevonden. Wat de natuur ons geeft, is op de zachtmoedigste manier ontwikkeld. Spontane gisten gisten in houten vaten absoluut "unplugged", maar daarnaast is er ook high-tech fermentatie in de fabriek - pure gisten in tanks met temperatuurbeheersing in roestvrij staal.

Na gisting is gecontroleerde luiheid net zo goed de keuze van middelen als snelle, consistente actie, altijd met het doel verse, bezielende wijnen te produceren, gevormd door de kracht van onze leisteen.