Duitse wijn

De wijnbouw in Duitsland staat ondanks de noordelijke ligging van Duitsland, qua grootte naar wijnproductie op de vierde plaats van alle wijnlanden binnen Europa.

Duitsland heeft zowel in kwantiteit als in kwaliteit een goede en gedegen wijneconomie. Meer dan de helft van alle geproduceerde wijnen zijn witte wijnen. Van de totale jaarproductie wordt gemiddeld twintig procent van de Duitse wijnen naar het buitenland geëxporteerd.

Duitsland is onderverdeeld in dertien wijngebieden (Anbaugebiete) en heeft een mooi wijn classificatie systeem, waarin de 13 wijnbouwgebieden zijn vastgelegd.

De dertien Duitse wijnstreken zijn: Ahr, Baden, Franken, Hessische Bergstraße, Mittelrhein, Mosel (Moezel), Nahe, Pfalz, Rheingau, Rheinhessen, Saale-Unstrut, Sachsen (Saksen) en Württemberg.

Duitsland heeft meer dan honderd verschillende druivensoorten. Echter, twintig van deze druivenrassen worden gebruikt voor de wijnproductie. Er is tevens een grote verscheidenheid aan Duitse wijn.

Laat u verrassen door meerdere soorten scherp geprijste, beste Duitse wijn uit verschillende wijnstreken, afkomstig van topwijnhuizen in Duitsland!

Pagina 1 van 3