Sauvignon Blanc wijn

Sauvignon blanc wijnen zijn gemaakt van witte druiven. De wijndruiven hebben een groenige schil, die worden gebruikt voor de productie van witte wijn. Deze bekende wijndruif wordt in veel wijnlanden verbouwd. De oorsprong ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een belangrijke druif in het Franse Sauternes en Barsac. Maar tevens in de Loirevallei. In verschillende wijnstreken produceren wijnmakers van deze druif succesvolle wijnen. Zowel zoete als droge witte wijnen.

Wijnen geproduceerd van deze druif ruiken naar buxus, wit fruit en bloemen. Bij het proeven van de wijn, valt de smaak van groene appels, kruisbessen, soms ananas en lychee op. De wijn heeft een frisse afdronk. Voor Noord-Franse wijnen soms knisperend droog en uit warmere gebieden zachter van smaak. De geur en smaak zijn minder sterk als deze druif in een blend met andere druiven wordt gemengd.

In Frankrijk is deze druif vaak te vinden in de zuivere wijnen van de Loire, de Bordeaux en de Languedoc. Bekende wijnen uit deze druif zijn: sancerre, menetou-salon en pouilly-fumé. Daarnaast zijn er interessante blends met de sémillon-druif in de bordeaux. Het laatste decennium verschenen er ook veel goede sauvignon blancwijnen uit de nieuwe wijnwereld in de markt.

Laat u verrassen door meerdere soorten scherp geprijste, beste Sauvignon Blanc wijnen uit verschillende wijnstreken, afkomstig van meerdere topwijnhuizen! 

Pagina 1 van 2