Nieuw Zeelandse wijn

Nieuw Zeelandse missionarissen zijn de wijnbouw in Nieuw-Zeeland gestart. In het jaar 1819 importeerden zij druivenstokken en plantten deze aan. In die tijd was de wijnindustrie alleen lokaal bekend op het noordelijke eiland. De Nieuw-Zeelandse wijnen maakten pas een opmars toen begin twintigste eeuw emigranten uit Kroatië ook druivenstokken importeerden. Tot in de jaren zestig waren Nieuw-Zeelandse wijnen zogenaamde versterkte wijnen. De echte wijnproductie kwam pas in het jaar 1986, in die tijd werd Nieuw-Zeeland echt bekent als wijnland.

Het belangrijkste productiegebied voor Nieuw-Zeelandse wijnen ligt tegenwoordig op het zuidelijke eiland en dan met name in de regio Marlborough. Deze regio bevindt zich tussen twee bergruggen te midden van de grote oceaan. De unieke grond zorgt voor wijnen met een sterke geur.

Laat u verrassen door onze mooie selectie van verschillende wijn variëteiten uit Nieuw Zeeland, uit meerdere wijnstreken, afkomstig van verschillende Nieuw Zeelandse wijnhuizen!