Louis de Grenelle

De kelders van Louis de Grenelle bevinden zich in het centrum van Saumur, hartje Loire. Louis de Grenelle (sinds 1859) is het laatste grote volledig onafhankelijke familiebedrijf gespecialiseerd in het maken van mousserende wijnen. Het bedrijf combineert oude traditionele productiemethoden met de moderne manier van produceren. Louis de Grenelle beschikt over bijzondere eigen wijngaarden die garant staan voor druiven van uitzonderlijke kwaliteit.
 
In 1976 namen de visionaire wijnmaker Hubert Bodet en twee zakenpartners deze toenmalige kelder in verval over, in strijd met ieders advies. De tijd zou echter uiteindelijk bewijzen dat degenen die ‘durven, werken en nooit opgeven’ (X.Dolan) gelijk hebben. In 2009 gaf Hubert Bodet het stokje over aan zijn dochter, Françoise Flao, die sinds 1983 betrokken is bij het bedrijf, bijgestaan door haar man, Jean Pierre Flao.
 
Françoise Flao maakt plannen voor de toekomst door zich te concentreren op het benutten van de ambachtelijke expertise van de wijnmakers en tegelijkertijd een vleugje moderniteit en innovatie toe te voegen. Françoise blijft echter de voorkeur geven aan een kwalitatieve werkwijze, waardoor zij door de jaren heen de kenmerkende Louis de Grenelle-stijl nooit in gevaar heeft gebracht.