Domaine Agapé

Vincent Sipp stamt af van een lange rij wijnbouwers en heeft zijn knowhow plichtsgetrouw geërfd. Hij begon ongeveer 20 jaar geleden aan zijn zoektocht naar uitmuntendheid en als de vinificatiemethode een voortzetting is van het werken in de wijngaarden, is het in de eerste plaats de uitkomst van zichzelf, als een leverancier tussen traditie en moderniteit, die de "ouderen" onderwijst en, in draaien, doorgeven aan anderen.

Wijn maken is gemakkelijk, maar goede wijn maken is net zoiets als zoeken naar de Graal, de ultieme prestatie, en is onze leidraad ... het creëren van zeer precieze wijnen, stabiel van jaar tot jaar, en accepteren wat de wijngaarden ons genadig hebben gegeven.

Het gaat ook om het durven creëren - bijvoorbeeld een grote Pinot Noir die identiek is aan de grote crus (volgens opmerkingen van kenners) of het promoten van jonge, reeds succesvolle wijnen (verschillende gerenommeerde restaurants hebben ze al geadopteerd).

Het plezier van het maken van wijn gaat hand in hand met het plezier om het met anderen te waarderen. Het is zowel de liefde van de aarde als de liefde die we anderen schenken. Zoals elke bezoeker die het landgoed al heeft bezocht, weet - het is een levensstijl die we graag delen.