Amandum

Waar de valleien van de Isonzo en de Vipacco samenkomen, natuurlijke en eeuwenoude routes tussen Oost en West, daar ligt Gorizia. Beschermd in het noorden door de majestueuze Julische Alpen en beïnvloed door de nabije Adriatische Zee, grenzend aan de rivier de Isonzo, kijkt het uit over de vriendelijke Isontijnse vlakte. En juist haar groene rivier heeft in vervlogen tijden dit gebied gevormd en gekneed, waardoor het unieke eigenschappen kreeg voor de wijnbouw. Al drie generaties lang werkt de familie met passie op dit vruchtbare land.

Het begon met Bianca, een moedige vrouw en agrarisch ondernemer in een sector die destijds uitsluitend door mannen werd gedomineerd. Daarna kwam haar dochter Anna, die in staat was om het familiebedrijf uit te breiden en nieuw leven in te blazen door onverschrokken nieuwe wegen in te slaan. Nu is het de tijd van de kleinkinderen, Enrico en Carlo Alberto Agostinis, die dezelfde passie delen als hun voorgangers. En aan moeder en oma - aan de meest dierbare genegenheden, aan de plekken van herinnering en verbondenheid - is ook de naam van de wijnlijn gewijd, Amandum.

DE WIJNGAARDEN & DE WIJNEN
De rivier de Isonzo heeft de Isontijnse vlakte gevormd en haar een roodachtige kleiige bovenlaag geschonken, rijk aan ijzeroxiden en andere mineralen. De hoge Julische Alpen die Gorizia in het noorden omringen, bieden bescherming tegen de koude noordelijke winden en zorgen, samen met de nabije en warme Adriatische Zee, voor een gematigd klimaat.

De vallei van de rivier de Vipacco zorgt voor aanzienlijke nachtelijke temperatuurschommelingen, wat garant staat voor intense en elegante aroma's. In deze natuurlijk geschikte context gedijt de wijnstok.

Druiven worden van oude wijngaarden van het bedrijf geoogst en met eenvoud en natuurlijkheid gevinifieerd, met respect voor natuur en milieu. Traditionele teeltsystemen, plantenzorg, zeer lage opbrengsten en het gebruik van de beste technologieën in de wijnkelder stellen ze in staat om resultaten van absolute topkwaliteit te bereiken.

"In ieders leven zijn er mensen, gelegenheden, ruimtes en dingen die jouw liefde vragen en verdienen. En juist aan deze intieme genegenheden is de wijnlijn van dit bedrijf, Amandum, gewijd, met de wens dat ze zachtjes en goed vergezellen in de meest vreugdevolle dimensies."