Amerikaanse wijn

De Verenigde Staten zijn de vierde grootste wijnproducent ter wereld. Bijna 400.000 hectare van het immens grote land wordt door wijnbouw beslagen en er wordt in totaal zo’n 19.200.000 hectoliter wijn geproduceerd. Ruim de helft daarvan zijn rode en rosé wijnen, de overige vijfenveertig procent zijn witte wijnen.

De eerste wijnstokken in de Verenigde Staten werden ruim driehonderd jaar geleden verbouwd. Door de jaren heen hebben de wijnstokkken het zwaar gehad. Zo poogden Amerikaanse wijnmakers in de zestiende en zeventiende om naast inheemse druivensoorten ook Europese druivenrassen te verbouwen. Dat is niet gelukt omdat druifluis de druivenstokken liet sterven.

De achtiende en negentiende eeuw waren decennia van groei voor de wijnbouwproducenten. Tot de volledige drooglegging van de industrie in de jaren twintig en de twintigste eeuw; van het jaar 1920 tot 1933 was de productie, verkoop en het vervoer van alcoholische dranken in het hele land verboden. Sommige wijnproducenten kwam deze tijd niet meer te boven. Pas vanaf de jaren zestig van de twintigste eeuw zijn de Verenigde Staten succesvol als wijnland.

Laat u verrassen door onze mooie selectie van verschillende wijn variëteiten uit de Verenigde staten, uit meerdere wijnstreken, afkomstig van verschillende Amerikaanse wijnhuizen!