Malbec

De herkomst van de malbec druif wordt gevonden in het Franse Cahors. De wijnen staan lokaal bekend onder de naam côt of auxerrois. Het is de voornaamste druif voor de bekende Black wine uit deze regio. In de Franse Bordeaux is deze druif tevens terug te vinden, met name in de Franse Haut-Médoc. De wijndruif wordt doorgaans geblend met andere druivenrassen zoals merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc druiven.

Malbecwijnen uit Argentinië hebben wereldwijd meer bekendheid dan franse Malbec wijn. Deze populariteit komt vooral doordat de kwaliteit van Argentijnse Malbec wijn beter is.

Deze druif wordt in Argentinië betiteld als dé nationale druif. Malbec is hier de voornaamste aanplant nadat deze in de negentiende eeuw zijn meegenomen door Europese immigranten. Chili produceert ook zeer goede wijnen van deze druif. Malbec geeft karaktervolle wijnen die ook zeer goed kunnen rijpen.

De smaak van wijnen op basis van Malbec zijn pruimen, bramen en kersen. In Argentinië zijn de wijnen erg zacht terwijl de wijnen uit Cahors juist stevig, vol en rijk aan tannines zijn.

Laat u verrassen door meerdere soorten scherp geprijste, beste Malbec wijn uit verschillende wijnstreken, afkomstig van meerdere topwijnhuizen!