Chardonnay

De Chardonnay druif is met de Sauvignon Blanc een van de bekendste witte druivensoorten ter wereld. De Chardonnay is zeer wijd verbreid vanwege zijn goede eigenschappen en het feit dat deze vrijwel overal gedijt. Deze druivensoort stamt waarschijnlijk uit de Bourgogne. De druif is zeer geschikt om te rijpen in eikenhouten vaten.

Chardonnay heeft van zichzelf geen bijzondere aroma’s. De smaak van deze druif wordt over het algemeen bepaald door de toegepaste vinificatietechniek, klimaat, viticultuur en de eventuele houtopvoeding. In warme klimaten kan de Chardonnay logge zware en vette wijnen geven. Deze wijnen zijn droog. Wijnboeren die het behoud van aroma en zuur goed in de gaten houden, krijgen echter vrijwel zeker een prima smakende wijn.
Wijn van Chardonnay druiven komen veel voor omdat Chardonnay druiven te vinden zijn in bijna ieder wijnland. Het herkomstland van Chardonnay is de Franse Bourgogne.

Chardonnaydruiven worden ook vaak gebruikt in de Franse Champagne streek, en tevens in blends met soorten als pinot noir en pinot meunier. De meeste Blanc de Blancs champagnes komen van de Chardonnay die uitsluitend met chardonnaydruiven zijn beplant.

Minder gewoon maar zeker niet minder lekker zijn Chardonnays uit de regio Jura. Verder is veel chardonnay te vinden in de Franse Languedoc (als Vin de Pays d'Oc).

Laat u verrassen door meerdere soorten scherp geprijste, beste Chardonnay wijnen uit verschillende wijnstreken, afkomstig van meerdere topwijnhuizen!

Pagina 1 van 3