De wijnstokken bevinden zich in de gemeente Saint-Aubin, vlak naast het klimaat “Murgers des Dents de Chien”. Bodem: Gelegen net achter Montrachet, halverwege de helling, aan het einde van de vallei, op het zuiden gericht op ondiepe, steenachtige grond. Het snoeien gebeurt in Guyot met diverse groenwerken (ontknopen, trelliseren, toppen).
Vinificatie
Handmatige oogst, sorteren op de wijnstokken, vervolgens in de vatkamer en uiteindelijk persen (pneumatische pers) om een langzame extractie te verkrijgen.
Op vat na lichte bezinking. De druivenmost wordt in Franse eikenhouten vaten van 500 liter geplaatst (10% nieuwe vaten) waarin alcoholische en malolactische fermentaties zullen plaatsvinden met inheemse gisten en bacteriën. De rijping zal 15 maanden duren op de fijne droesem. Zonder batonage. Een maand voor het bottelen wordt de wijn uit de verschillende vaten in een roestvrijstalen tank geplaatst om te blenden. Rekken vóór het klaren en lichte filtratie vóór het bottelen. Het bottelen gebeurt volgens de maankalender.
Grote aromatische zuiverheid. De smaak is typisch voor een Chardonnay, fris, met boterachtige en minerale tonen.
Druif
Chardonnay
Herkomst
Saint-Aubin | Bourgogne | Frankrijk
Wijn-Spijs
Wit vlees, vis, schaaldieren en geitenkazen
Serveer op 12°C