Luxemburgse wijn

De meeste wijngaarden in Luxemburg liggen langs de Moezel. De wijnstokken uit het Luxemburgse Moezeldal, de Sûre en Our zijn aangelegd op 1.200 ha. wijnland met mergel en kalkhoudende bodem. Het zijn overwegend lichte, frisse witte zomerwijnen die hier geproduceerd worden. De druiven worden hier bij hun druivennaam genoemd.

Het meest voorkomende druivenras in Luxemburg is Müller-Thurgau. De wijnen zijn fluweelzacht en worden aanbevolen jong te drinken. De Elbling druif is een van oudsher veel gebruikt druivenras. Deze druiven leveren eenvoudige, dorstlessende wijnen. Riesling is sterk in opkomst en is er vooral voor de betere kwaliteitswijnen. De Auxerrois blanc druif doet het opvallend goed. Deze druiven zijn erg geschikt voor goede krachtige en tevens fruitige wijnen. De rode Pinot noir druif wordt gebruikt voor de rosé- en rode wijnen die er worden verbouwd. Verder wordt er Pinot gris, Pinot blanc en Gewürztraminer verbouwd.

Laat u verrassen door onze mooie selectie van verschillende wijn variëteiten uit Luxemburg, afkomstig van verschillende Luxemburgse wijnhuizen!