Domaine Roche Audran

Als opvolger van vier generaties wijnboeren erft Vincent Rochette een familiewijngaard verspreid over de gemeenten Buisson en Visan. In 1998 beviel hij van Domaine Roche-Audran. Vervolgens verrijkte hij het door nieuwe percelen te verwerven in Visan en Châteauneuf du Pape. 

De kelder staat trots op een bosrijke en bewaarde locatie aan de voet van de familiewijngaard van Buisson. Het brengt alle infrastructuren voor wijnbereiding, veredeling, opslag en ontvangst samen.

Tegenwoordig strekt het landgoed Roche-Audran zich uit over 50 hectare, waar 35 hectare wijngaarden, 5 hectare olijfbomen en lavandin en 10 hectare eiken- en dennenbossen naast elkaar bestaan. De wijngaard is dus verspreid over de terroirs van Chateauneuf-du-Pape, Vaison La Romaine en Visan. Het bestaat uit wijnstokken van 1 jaar oud, voor nieuwe plantages, tot ongeveer honderd jaar oud, voor de oudste.

Al heel vroeg was Vincent ervan overtuigd dat het essentieel was om deze bevoorrechte omgeving te behouden. Zo heeft hij het hele landgoed omgezet in biologische landbouw en vervolgens in biodynamiek. Alle wijnen en alle gewassen zijn dus gecertificeerd door Ecocert en Demeter.

De diversiteit van de omliggende natuurlijke vegetatie, de teelt van olijfbomen en lavandin, de productie van honing en de aanwezigheid van paarden in de wijngaard tijdens de winterperiode zorgen voor extra energie. Dit draagt ​​verder bij aan de harmonie van de plek.