Verdejo wijn online bestellen

Verdejo wijn komt van een witte druivenras die in Spanje wordt verbouwd. De verdejo-druif is een plant die ook goed gedijt in onvruchtbare en steenachtige grond en goed tegen droogte kan. De druiventrossen zijn kleine tot middel groot, compact en hebben een korte steel. De druiven zijn bolvormig, klein tot middelgroot met een normale dikke schil, groengeel van kleur en bevatten grote pitten.

Wijnen die van de Verdejodruif worden geproduceerd, hebben een grote verscheidenheid aan kleuren, van met groengeel tot geel. De aroma's zijn fruit, kruiden en witte bloesem met bittere tonen. Het alcoholpercentage van de wijn is gemiddeld met een middelhoge tot hoge zuurgraad. De smaak van de wijn is zacht en fris met aan het einde een karakteristieke bittere afdronk.

De druif wordt meestal gebruikt voor de productie van jonge wijn. De eigenschappen zijn daarbij ook goed voor opslag in vaten voor de combinatie van aroma's met geroosterde en vanilleachtige tonen. Tevens geeft de wijndruif de mogelijkheid vom mousserende wijn te maken.

Laat u verrassen door meerdere soorten scherp geprijste, beste Verdejo wijnen uit verschillende wijnstreken, afkomstig van meerdere topwijnhuizen!