Wijnen

Wijn is een drank die wordt geproduceerd door het sap van druiven te laten vergisten. Vinificatie wordt het proces genoemd die nodig is voor de wijnbereiding.

Wijn is te koop in verschillende soorten te weten witte wijn, rode wijn en rose wijn. Ook mousserende wijn zoals champagne en labrusco komen voor. Al deze verschillende soorten zijn te bestellen bij Elhorst wijnen.

Wijn bestaat in de chemische staat uit water, alcohol, suikers, quercetine, resveratrol, sulfiet (in kleine hoeveelheid toegevoegd in de vorm van zwavel tijdens de wijnbereiding), tannine, koolzuurgas (in de mousserende soorten) en hars (in de retsina wijnen) en een aantal andere stoffen in kleinere hoeveelheden.

Er bestaan ook met alcohol versterkte wijnen te weten madeira, sherry en port. Bij vermout worden hier ook nog eens kruiden aan toegevoegd.

Op grond van een Frans decreet uit 1907 is het noodzakelijk dat wijn uit het sap van gedroogde of verse druiven bereid moet worden. Wanneer het sap van andere vruchten dan druiven wordt vergist heet het eindresultaat geen wijn maar vruchtenwijn. Veel landen in de wijnwereld classificeren hun wijn doormiddel van wetgeving. Er worden dan een aantal minimum eisen en een herkomstgebied vastgelegd.

Er bestaan verschillende soorten wijnbeoordelingssystemen in de wereld om meer over een wijn te kunnen vertellen in de zin van smaakbeleving. De wijn wordt dan aan een smaakproef onderworpen.

Laat u verrassen door meerdere soorten scherp geprijste, beste wijnen uit verschillende wijnstreken, afkomstig van meerdere topwijnhuizen!