Dama del Lago Verdejo 2022

  • Koop 12 voor €7,29 per stuk en bespaar 8,3%

Strogeel met groene reflecties. Zuiver en helder met een aangenaam fruitig aroma met hints van perzik, groene appel en iets "vers hooi". Zacht op het gehemelte en een mooie en lange afdronk.

 

Druivensoort Verdejo
Smaakprofiel Droog zonder vatrijping
Lekker bij Spaanse gerechten als paella, inktvis, zachte witvis, sushi en schaal- en schelpdieren
Oogstjaar 2021
Regio Castilla y Leon
Herkomstbenaming Rueda
Land Spanje


Wijnmaker Ángel Calleja behoort tot de eerste groep van wijnmakers uit de “Vid school van Madrid”, waar hij afstudeerde in 1975. Hij nam ook direct de technische afdeling van Cuatro Rayas over. Ángel is blijven groeien als wijnmaker, waardoor ook zijn wijnen groeiden in kwaliteit, mede door de steeds betere productiemethoden. Ángel is nationaal één van de meest gewaardeerde wijnmakers. Hij is lid van de Regulatory Boards van zowel Rueda, Toro als Cigales.

De wijngaarden van Cuatro Rayas liggen op typisch terrasvormig land met een zand en leem bodemstructuur(zand op ondergrond van klei). Deze bodem is arm aan organisch materiaal en zeer warm vanwege de hoge concentratie keien en zand in de bovenste lagen. Hierdoor zijn de geproduceerde wijnen zacht van zuren, zeer toegankelijk en bijzonder geschikt als huiswijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen