De wijn heeft een goede intensiteit en helderheid en is robijnrood met paarse reflecties vooral aan de rand. In de neus is het intens, fruitig (rood fruit, kers en zwarte kers), delicaat kruidig (zwarte peper) en houtachtig, perfect gemengd met de fruitige tonen. Finale met balsamico-tonen die door de melange van parfums heen schijnen en alleen op verdere evolutie wachten. Bij het proeven is hij droog, met een waarneembare licht uitbundige tanniciteit, fris, hartig, met een goede structuur, maar toch jong.
De druiven worden voorzichtig ontsteeld en geperst. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen containers. Er wordt regelmatig overgepompt, gedurende een periode van ongeveer drie weken, om kleur en aroma's uit de schillen te halen. De wijn rijpt achttien maanden.
Druif
Refosco
Herkomst
DOP Friuli Isonzo, Italië
Wijn-Spijs
Wijn die past bij belangrijk rood vlees, inclusief voorgerechten met smaakmakers, inclusief wild. Uit te proberen bij gezouten vlees waarbij het vetbestanddeel niet bijzonder is bezuinigd.
Serveertemperatuur
15°C