Roble Monastrell heeft een typische geur voor de druivensoort, met een subtiel aroma van gekonfijt fruit, vermengd met een rokerige en zacht gebrande achtergrond afkomstig van het lichte roosteren van de Franse eikenhouten vaten. In de mond is de wijn evenwichtig, fris, levendig en smaakvol met een passende zuurgraad en nobele tannines van rijp fruit.
De wijnstokken die voor het maken van deze wijn zijn geselecteerd, worden zorgvuldig geselecteerd door de wijnmakers, die naast de kwaliteit van de druiven ook rekening houden met de leeftijd, de opbrengsten en de kracht van de wijnstok om maximale kwaliteit te garanderen. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Monastrell. Deze worden traditioneel gevinifieerd gevolgd door persen. Fermentatie vindt plaats in roterende horizontale tanks. De fermentatietemperatuur was ongeveer 26ºC met een maceratietijd van 8 dagen. Na malolactische gisting rijpt de wijn minimaal 6 maanden in Franse eikenhouten vaten van 300 liter. De vaten zijn een mix van 15% nieuw tot 4 jaar oude eikenhouten vaten. Na de vatrijping wordt de wijn licht geklaard en koud gestabiliseerd.
Druif
Monastrell (Mourvèdre)
Herkomst
Almansa, La Mancha | Spanje
Wijn-Spijs
Stoofschotels, entrecote, buikspek, pasta met ragout en charcuterie