Cavazza Cicogna Merlot Colli Berici 2015

  • Koop 12 voor €21,96 per stuk en bespaar 8,3%

Diepe robijnrode kleur. In de neus tonen van kleine vruchten, zoals rode bessen, zwarte frambozen, rijpe zwarte kersen, subtiele specerijen en gedroogde kruiden. Gebalanceerd in de mond met elegante en mooie tannines.

Prijzen:

  • “SILVER MEDAL” Mundus Vini
  • Wine Spectator 88/100


Een zekere romantische inslag kan de familie Cavazza niet ontzegd worden. 'Onze druiven worden gestreeld door de wind en gekust door de zon', zeggen ze. Dat is best te begrijpen, als je de prachtige wijngaarden ziet van hun wijndomeinen in de heuvels van Gambellara en Berici, nabij Vicenza in de regio Veneto (Noordoost-Italië).

Dit familiebezit uit 1928 is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een modern bedrijf met 150 hectare wijngaarden. Alles is er even mooi en verzorgd: wijngaarden, gebouwen en kelders zijn een plaatje.

Op het domein Cicogna (tevens gastenverblijf), dat eind jaren tachtig werd aangeschaft, produceren de Cavazza's wijnen van wereldwijd populaire druivenrassen als merlot, cabernet sauvignon en syrah. Hier zijn niet alleen de wijngaarden liefdevol getransformeerd, maar ook de omgeving ervan, omdat – zo vinden de eigenaars – wijngaarden één geheel moeten vormen met de flora en fauna die ze omringt.

Op de hellingen van de Colli Berici bestaat de aanplant uit Italiaanse druivenrassen, zoals pinot grigio en garganega, naast een aantal internationale rassen. Al die druiven worden in de watten gelegd tot ze in perfecte conditie geoogst kunnen worden. De Cavazza's maken er vervolgens op zorgvuldige en deskundige wijze uiteenlopende wijnen van, variërend van droog en stil tot zoet en sprankelend.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen