Op de karakteristieke, grindhoudende bodems van de "grave del Friuli", groeien de Glera-druiven voor deze Prosecco in familie wijngaarden die sinds 1928 gekoesterd worden. Geoogst in de eerste septemberweek, vergist de wijn in roestvrijstalen tanks met geselecteerde gist, waarna hij volgens de Charmat-methode onder druk mousserend wordt gemaakt en vervolgens zes maanden in de fles rijpt.
In het glas schittert hij bleek strogeel met een zachte groene toets. De mousse vormt een aanhoudende stroom fijne, schuimende belletjes. In de geur vind je frisse tonen van acaciabloesem en groene appel. Op de tong is hij fijn en delicaat, medium-bodied en subtiel zoet, met een blijvende foamy pareling.
Een subtiele, elegante Prosecco met een plezierige afdronk!
Druif
Glera
Herkomst
Veneto | Italie
Wijn-Spijs
Als aperitief of bij hapjes op basis van vlees, vis of champignons