Chateau d'Issan Margaux 3eme Grand Cru Classe 2017

De winter was droog en koud, dus de wijnstokken overwinterden vredig. Een heerlijk warm voorjaar stimuleerde de vroege bloei. In Bordeaux was er op 27 en 28 april zware vorst, maar de d’Issan “clos” bleef gelukkig gespaard. De muur rondom het landgoed werd gebouwd in 1644. Doordat het dicht bij de Gironde-monding ligt, heeft dit terroir uitstekende geologische kenmerken en een ongeëvenaard microklimaat. Dankzij deze omstandigheden werden de wijnstokken van d'Issan niet aangetast door de reeks koude periodes die de regio troffen.
 
Ook vanwege deze omstandigheden verliep de bloei naadloos en over in minder dan een week, keurig en gelijktijdig voor Cabernet Sauvignon en Merlot . Op dit moment schatten de wijnboeren in dat de wijnstokken twee weken voorlopen op hun gebruikelijke groeikalender. Deze vintage leek een vroege te worden! Zeer warm weer in juni hield de wijnstokken nog steeds boven het gemiddelde. De broodnodige regen begin juli leidde tot een geleidelijke, aanhoudende rijping. 
 
De Merlot werd geoogst tussen 18 en 27 september. De Cabernet Sauvignon werd geplukt tussen 25 september en 3 oktober. Omdat de bloei zo kort en homogeen was, was de oogst de vroegste sinds 2003. De druiven die werden geplukt waren mooi en fruitig, en zeer rijp met zijdezachte, stijlvolle tannines.
 
De blending van de wijn werd half januari afgerond met mooi uitgebalanceerde selecties. Château d’Issan 2017 is vergelijkbaar met geen ander vintage, maar blijft volledig trouw aan de ware uitdrukking van zijn historische terroir - dat is de magie van zijn "Clos".
0 sterren op basis van 0 beoordelingen