Chateau Langoa Barton Saint Julien 3eme Grand Cru Classe 2017

De wijn is granaat van kleur.In de geur is het zeer expressief met tonen van framboos, wilde braam en viooltjes.De wijn is elegant, rond, zacht met volume in de mond.Vers rood fruit komt tot uiting in de sappigheid en gaat verder in een lange, zeer fruitige afdronk.
 
De wijngaarden die het terroir van Château Langoa Barton vormen "kijken" naar de rivier de Gironde. Het grind wat tussen de wijnstokken in de wijngaarden ligt brengt elke oogst tot rijpheid, waarna de druiven meedogenloos worden geselecteerd voor de vinificatie van Langoa Barton. Ploegen is traditioneel, zonder onkruid of herbicide. De wijnstokken zijn aangeplant met 57% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot en 9% Cabernet Franc.
 
De oogst gebeurt volledig handmatig. Na het ontstelen worden de druiven zorgvuldig gesorteerd, geperst en volgens de verschillende wijngaarden in thermisch gereguleerde houten vaten geplaatst. De alcoholische gisting duurt 7 tot 10 dagen. De maceratie duurt ongeveer 3 weken, daarna worden de vaten batch voor batch afgevoerd. De wijn rijpt vervolgens tussen 16 en 18 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan 60% nieuwe vaten, in een kelder die op 15 ° wordt gehouden.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen