Chateau Leoville Poyferre Saint Julien 2eme Grand Cru Classe 2017

Nog steeds warm en expressief met zijn romige textuur en grote bloemige tonen.We vinden in deze vintage 2017 de prachtige signatuur van het terroir, zelfs in de kracht van de tannines en het charme in de de neus.Léoville Poyferré staat erom bekend wijn van hoge kwaliteit te produceren en zeer consistent te zijn van het ene oogstjaar tot het andere.Deze tweede Grand Cru Classé biedt een rijke, harmonieuze stijl, die zijn geweldige grindterroir waardig is.Over het algemeen zijn er tonen van zwarte bes, bramen, aangevuld met geroosterde tonen en tabak wanneer de wijn rijper is.De over het algemeen overvloedige en stevige tannines worden na 5 tot 8 jaar zachter, ze zijn bedekt met een fluweelzachte en sensuele textuur die ruimte laat voor grote diepte.
 
Sinds 1994 wordt er handmatig geoogst in kratten. De oogst wordt een eerste keer handmatig op tafels gesorteerd voordat de trossen worden verwijderd en een tweede keer door optische sortering voordat de druiven worden geperst. De vinificatie gebeurt per druivensoort en per wijngaardl in zesenvijftig roestvrijstalen vaten, waarvan zevenentwintig dubbelwandig zijn.
 
Het maken van de wijn is vooral gericht op de kwaliteit en finesse van de tannines. De vinificaties worden gekenmerkt door onderzoek en innovatie om de kwalitatieve tradities en de afstamming van de Léoville Poyferré-stijl in stand te houden. De 27 dubbelwandige vaten maken koude voorgisting mogelijk gedurende 7 dagen. De kleur wordt geleidelijk geëxtraheerd en er wordt een puurheid van fruit verkregen die de aroma's onthult. Er wordt bijzondere zorg besteed aan de keuze van de vaten om een ​​subtiele houtigheid te verkrijgen in harmonie met de geproduceerde wijnen. De wijnen worden gedurende 18 tot 20 maanden volledig gerijpt.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen