Corte Volponi Amarone Della Valpolicella Classico DOCG 2019

  • Koop 12 voor €42,14 per stuk en bespaar 8,3%

De druiven groeien op goed geëxponeerde en geventileerde klei-kalkrijke bodems. Ze worden traditioneel gekweekt volgens de Pergola veronese methode, met een dichtheid van 3.200 stokken per hectare.

De druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt en streng geselecteerd (alleen goed rijpe en gezonde trossen, ongeveer 15% van het totaal aan druiven) in kleine kistjes van 5 kilo, tussen de laatste week van september en het begin van oktober.

DE APPASSIMENTO
De trossen worden te drogen gelegd in goed geventileerde ruimtes op enkellaagse schaaltjes, waar ze 100 tot 120 dagen blijven totdat ze 30% van hun gewicht hebben verloren.

Na het ontstenen worden de druiven koud gemacereerd gedurende 8 tot 10 dagen. Het vergistingsproces begint in januari en volgt de natuurlijke buitentemperaturen van dat seizoen. Vervolgens wordt de temperatuur verhoogd naar 24-26°C om de gisting door de gisten te bevorderen.

50% van de wijn rijpt in nieuwe barriques van Frans eiken en de andere 50% in grote vaten van Slavonisch eiken gedurende ongeveer twee jaar. Tot slot rust de wijn minstens 6 maanden op fles voordat hij in de handel komt.

Kleur is donkerrood met zachte granaatrode randen. Het aroma intens, doordringend, etherisch en uiterst elegant met dominante tonen van ingedroogde druiven en gedroogde pruimen. Subtiele tonen van specerijen (kruidnagel, kaneel), kersenjam. In de mond warme, volle en krachtige smaak met een elegante achtergrond van perzikpit en geroosterde amandel die lang in de mond blijft hangen.

Druiven
40% Corvinone, 35% Corvina, 20% Rondinella, 5% Oseleta

Herkomst
Veneto | Italië


0 sterren op basis van 0 beoordelingen