Een Limited Edition Reserve, alleen geproduceerd in de beste jaren! Een uiting van talent, kennis, geduld en ervaring. Perfect uitgebalanceerd boeket, dat zich ontwikkelt tot elegante complexiteit. Rijke, diepe en volle textuur.
De druiven worden traditioneel gekweekt volgens de Pergola veronese methode, met een dichtheid van 3500 stokken per hectare, en groeien op goed geëxponeerde en geventileerde klei-kalkrijke bodems.
Er wordt een zeer strenge selectie van de druiven gemaakt en de oogst vindt met de hand plaats tijdens de laatste week van september en het begin van oktober. Alleen de gezondste en rijpste trossen (ongeveer 15% van het totaal aan druiven) worden in kistjes van 5 kg gelegd voor het droogproces.
DE APPASSIMENTO
Natuurlijke droging in de “Fruttaio”, een ruimte op de eerste verdieping met open deuren en ramen om een natuurlijke circulatie van frisse lucht te garanderen. De trossen worden op te drogen gelegd en blijven 4 maanden drogen totdat ze 35% van hun gewicht hebben verloren.
Na het droogproces en het ontstelen worden de druiven overgebracht naar roestvrijstalen tanks voor een koude maceratie van 4 weken. Dit lange proces zorgt voor de beste extractie van alle nobele eigenschappen van de druiven.
De rijping duurt drie jaar, deels in grote vaten van Slavonisch eiken, deels in barriques van Frans eiken. Daarna rust de Amarone Riserva minimaal 18 maanden op fles.
Amarone Classico Riserva heeft een diepe, intense robijnrode kleur met granaatrode reflecties. In de neus een warm, karakteristiek aroma van donker fruit, van kers tot rijpe pruim, met toetsen van specerijen, benadrukt door zachte en delicate tannines. In de mond bevestigt zich de complexiteit van de wijn: krachtig in een perfecte harmonie en met een uiterst elegant lichaam, gekenmerkt door terugkerende fruitige tonen en fluweelzachte tannines dankzij de lange rijping op hout en op fles.
Druiven
40% Corvinone, 35% Corvina, 20% Rondinella, 5% Oseleta
Herkomst
Veneto | Italië