De druiven groeien op klei-kalkrijke bodems van morene-oorsprong. Een deel van de druiven (Corvina en Corvinone) wordt traditioneel gekweekt volgens de Pergola veronese methode, met een dichtheid van 3.000 stokken per hectare. Een ander deel (Rondinella) wordt gekweekt volgens de Guyot-methode met een dichtheid van 4.000 stokken per hectare.
De goed gerijpte druiven worden met de hand geoogst in kleine kistjes tussen eind september en het eerste decennium van oktober.
Na het ontstelen en kneuzen worden de druiven traditioneel op rode wijn gemaakt met een maceratie van 10 tot 12 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur onder de 26°C. De most ondergaat dagelijks remontages en délestages voor een optimale extractie van tannines en kleur.
De wijn rijpt gedurende 4 maanden in roestvrijstalen tanks en wordt vervolgens nog 2 maanden op fles afgerond voordat hij in de handel komt.
De wijn toont een robijnrode kleur met paarse reflecties en een heldere glans. In de neus overheersen aroma’s van rood fruit, vooral kers. In de mond bevestigen zich de fruitige tonen uit de neus, aangevuld met subtiele nuances van peper en licht balsamische accenten. Kenmerkend zijn een goede ziltigheid en een droge afdronk. De wijn is veelzijdig op gastronomisch gebied: van traditionele soepen en pasta’s zoals pasta e fagioli tot vleesgerechten en lichtgerijpte harde kazen.
Druiven
Corvina 55%, Corvinone 25%, Rondinella 20%
Herkomst
Veneto | Italië
Wijn-Spijs
Gaat goed bij traditionele Italiaanse soepen en pasta’s zoals "pasta e fagioli" tot vleesgerechten en lichtgerijpte harde kazen.