Briottet Crème de Cerise Griotte Liqueur

Crème de Cerise Griotte, een klassieker uit de mixologie, is een kersenlikeur van de variëteit “griotte”. Ook wel “zure kers” genoemd, deze wordt met de grootste zorg gesorteerd. We hebben deze variëteit gekozen vanwege de zure kant die perfect aan suiker bindt. Dit evenwicht tussen zuurgraad en rondheid is inderdaad essentieel om de smaak te krijgen waarnaar we op zoek zijn.

Na bestuiving door de bijen, begint het fruit in het voorjaar te rijpen. In de zomer begint de oogst. De volgende operatie? Maceratie van de vrucht gedurende 2 maanden in een mengsel van superfijne neutrale alcohol en water. Met deze methode kun je de kersen zelfs beter bewaren en hun alcoholgehalte toevoegen.

Heerlijk in cocktails maar je kunt ook heel goed gebruiken in kookrecepten! Deze likeur wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij de bereiding van brownies. Als je echter de voorkeur geeft aan fruitigere desserts, past deze ambachtelijke likeur perfect bij echte stukjes fruit in kersensorbets of tiramisus.


Wist je dat ?

Twijfel je nog om deze kersenlikeur te proberen? Weet dat deze vrucht de meest emblematische Franse karakters heeft verleid. Lodewijk XV vond het zo leuk dat hij meewerkte aan de ontwikkeling van nieuwe rassen door de optimalisatie van de moderne kersenboomteelt! Een andere bekende veroveraar, Napoleon, gaf zelfs zijn naam aan zijn favoriete kersensoort.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen