Halos de Jupiter Châteauneuf du Pape 2018

  • Koop 12 voor €41,22 per stuk en bespaar 8,3%

Mooie intense kleur. Weelderige neus met veel donkere tonen van bosvruchten en ander zwart fruit. In de mond wordt dit indrukwekkend bevestigd en komen noties van kruiden, zwarte olijven, garrigue, peper, leder, zoethout en cederhout naar voor. Naarmate de smaakervaring vordert wordt ze alleen maar intenser en mondt uit in een opmerkelijk lange en impressionante finale. Nu al zeer lekker maar enig geduld gaat zijn expressie en complexiteit alleen maar vergroten.

 

Philippe Cambie is in de Rhône, en bij uitbreiding in Frankrijk, een levende legende. Hij staat gekend als een der grootste wijnmakers (wat je gerust letterlijk mag nemen …) van zijn generatie. In 2010 werd hij door Robert Parker verkozen tot wijnmaker van het jaar. In de loop der jaren creëerde hij dan ook enkele iconische wijnen die menig wijnliefhebber liet kraaien van plezier: Domaine Les Escarvailles, Domaine Les Cailloux, Calendal … en nog een heel deel andere legendarische wijnen waar hij meer dan één hand in had/heeft.

Halos de Jupiter is een samenwerking tussen de gerenommeerde oenoloog Philippe Cambie en de talentvolle wijnmaker Michel Gassier. Hun verhaal gaat over vriendschap en gedeelde passies: rugby, gastronomie en Rhône wijnen, met name die van Grenache. Voor Michel en Philippe, Grenache is de koning van druivensoorten van de zuidelijke Rhône.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen