Herdade do Rocim Bela Luz Tinto 2022

“Bela Luz” is de eerste wijn geproduceerd door Rocim in de afgebakende regio Douro, meer specifiek in de subregio Cima Corgo. Bela Luz is een plant met de wetenschappelijke naam Thymus Masticina, overvloedig aanwezig in deze oude wijngaard en in deze regio, en was de belangrijkste inspiratiebron bij de creatie van deze wijn.

Deze wijn, afkomstig uit de wijnbouwsubregio van Cima Corgo, belichaamt het mediterrane klimaat en de unieke terroir van de regio. De wijngaarden gedijen op schistgrond en bestaan uit een mix van druivenrassen van oude wijngaarden.

De vinificatie, uitgevoerd met mechanisch pletten in roestvrijstalen lagares, heeft een diepe robijnrode kleur opgeleverd. De neus is balsamisch, bloemig en mintachtig, waarbij de terroir duidelijk naar voren komt. De rijkdom aan zwart fruit vult de aroma's aan en creëert een zeer aromatische combinatie met grote precisie en diepte.

De smaak is zeer breed, met een perfecte balans tussen frisheid, elegantie en zuiverheid van het fruit. Kortom, deze wijn biedt een uitzonderlijke ervaring die de diversiteit en het karakter van de regio weerspiegelt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen