Briottet Crème de Framboise Liqueur

Crème de Framboise is een frambozenlikeur gemaakt van een maceratie van frambozen. Het begint allemaal met een strenge selectie van de variëteit. Er zijn zelfs meer dan honderd verschillende frambozen. Ieder met zijn eigen kleur, smaak en specificiteit.

Voor deze likeur gebruiken ze een oude en rustieke variëteit, die stevige, vlezige, robijnrode vruchten produceert, zeer geurig en licht pittig.

Zo macereren ze royale frambozen minimaal twee maanden in een mengsel van water en superfijne Franse neutrale alcohol. Het is deze stap, lang maar essentieel, die het mogelijk maakt om alle finesse en aromatische rijkdom van deze kleine bes te extraheren.

Tenslotte wordt aan de aldus verkregen infusie de juiste dosis Franse witte suiker toegevoegd. In dit evenwicht, tussen frisheid en romigheid, vinden we de zuiverheid en verrukkingen die zo kenmerkend zijn voor frambozen, tot groot genoegen van onze smaakpapillen! Wat de kleur betreft, deze is volkomen natuurlijk. Er wordt inderdaad geen kleurstof toegevoegd. Zo kan de kleur na verloop van tijd vervagen door het fenomeen oxidatie.

Daarom kun je frambozenlikeur op verschillende manieren drinken. Alleen voor puristen, vergezeld van ijsblokjes, bij een droge of mousserende witte wijn, of zelfs in een cocktail.

-

Wat als je een van de grootste klassiekers uit de mixologie opnieuw zou bekijken, door een frambozen-Margarita te maken.

Meng hiervoor in een shaker 3 cl Tequila, 1,5 cl Curaçao Triple Sec , 1,5 cl frambozenlikeur en 3 cl citroensap. Serveer vervolgens in een voorgekoeld Margaritaglas.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen