Leclerc Briant Champagne Abyss Brut Zéro Bio 2017

In nauwe samenwerking met Amphoris, een bedrijf gespecialiseerd in exploratie onder water, heeft Leclerc Briant Abyss gecreëerd, een Champagne uit de oogst van 2015, speciaal aangepast voor veroudering onder de zee. De druiven die voor deze champagne worden gebruikt, zijn speciaal geselecteerd uit wijngaarden die bekend staan ​​om hun krijt ondergrond aan of zeer dicht bij het oppervlak, dus ze zijn perfect geschikt voor de omstandigheden op de zeebodem in de baai van Stiff, net buiten het eiland Ouess, in Bretagne. Gelijke delen van Chardonnay van Bisseuil, Pinot noir van Avenay -Val-d'Or en Pinot meunier uit Vrigny worden gebruikt voor deze buitengewone cuvée.
 

De eerste indruk in de neus is er een van zowel rijpheid als frisheid die umami-achtige tonen van schaaldieren oproept in combinatie met geroosterd brood, madeleine's, mango, ananas, mandarijn, zwarte bes, pomelo en perziken. Terwijl de wijn ademt, onthult hij tonen van vochtig krijt, abrikoos, citroen, meidoornbloesem en anjers, van peer, rode appels, bramen, verse druiven, kersen en klaprozen.

De smaak is schoon en rijk met een zachte, romige mousse. De Champagne ontwikkelt al snel een filmende en knapperige fruitigheid, onderstreept door een mooie, strakke zuurgraad die doet denken aan citroen en pomelo. Het midden palette is rond met een gedurfde, kalkachtige mineraliteit die een vleugje zout en een bijzonder gevoel op de tong geeft. De wijn heeft een goede lengte en directheid door de structuur en aroma's van de Pinot Noir die een zeker meesterwerk naar voren brengen. Het evenwicht wordt in stand gehouden door rijp fruit en door het frisse, knapperige karakter dat typisch is voor dit jaartal, dat, in combinatie met de mineraliteit van krijt en jodium, de afdronk naar een mollige, zoutkleurige en ongelooflijk precieze afdronk brengt.
 
Beperkt leverbaar

Download hier de PDF
0 sterren op basis van 0 beoordelingen