Leclerc Briant Champagne Reserve Brut

  • Koop 22 voor €50,39 per stuk en bespaar 8,3%

Deze Champagne Réserve Brut heeft een vloeiende, glinsterende strogele kleur met schittering en flitsen van lichter geel. Een levendige stroom van kleine belletjes zorgt voor een aanhoudende ring van mousse bovenaan in het glas. Alle kenmerken van deze wijn zijn zowel rijk als fris.

De eerste sensaties op de neus bevestigen de belofte van het oog. Aroma's van groene appel met suggesties van citroen, abrikoos, mandarijn en verse amandel, allemaal geaccentueerd door een vleugje jodium. Terwijl de wijn ademt, onthult hij tonen van zwarte bes, perzik, bloedsinaasappel, verse druiven, granaatappel en zoethout, plus een vleugje anijs, vuursteen, kruidnagel en jeneverbes.

Druif
40% Pinot meunier, 40% Pinot noir, 20% Chardonnay

Herkomst
Champagne, Frankrijk

Lekker bij
Als aperitief of met kreeft, coquilles, oesters, witvis en varkensvlees

Prijzen
9+ Harold Hamersma

De Grote Hamersma
American Beauty. Maar even verduidelijken. Leclerc Briant: piepkleine producent in Epernay. Tot 2010 onder, de meer dan bezielende, leiding van Pascal Leclerc. Maar het noodlot sloeg toe. Leclerc kwam te overlijden. En waar dan in wijnsprookjes vervolgens de kinderen de boel oppakken en verder perfectioneren, ging die vlieger deze reis niet op. Twee grote Champagne-huizen, Lanson en Roederer, gingen er met de buit vandoor, waarbij laatstgenoemde vooral interesse had in de 12 hectare biodynamische wijngaarden van Leclerc, al schoon sinds 1947. Vervolgens werd een aparte deal gesloten met een Amerikaanse investeringsmaatschappij, die direct het complete team dat voor Leclerc werkte weer aannam. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende biodynamische producenten. Met hier hun 'eenvoudige' versie. Afgewogen droog en zodoende nimmer schraal. Verfijnde mousse zonder te romig te worden. Viriel wit fruit. Uitgeroepen tot wijn van het jaar categorie Champagne.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen