Quinta do Vallado Adelaide 2015

Levertijd: +/- 5 werkdagen (beperkte voorraad)

Een eerbetoon aan Dona Antónia Adelaide Ferreira, een unieke wijn. Gemaakt van een wijngaard in Rio Torto, afkomstig van zeer oude wijngaarden, voornamelijk aangeplant in de jaren 1940 maar sommige meer dan honderd jaar oud. Traditioneel aangeplant als een mix van meer dan 30 inheemse druivensoorten. De bodem is overwegend zwarte leisteen. Deze wijnstokken, geplant in een dichtheid van 7.000 wijnstokken per hectare, leveren gemiddeld 400 g per plant op, wat overeenkomt met 2,8 ton per hectare. Hierdoor behoren deze wijnstokken tot de laagste opbrengst per hectare ter wereld. Een zeer zeldzame wijn, alleen in uitzonderlijke jaren gebotteld en in zeer kleine hoeveelheden (ongeveer 4000 flessen).

De wijn wordt gedomineerd door grote gedurfde tannines die een gevoel van grote kracht geven. Dat levert een wijn op met een sterke structuur en een droog randje dat zachter zal worden met de tijd. Zeer geconcentreerd, met tonen van balsamico, vijgen, zwarte pruimen en tabak. Het heeft volle, stevige, rijpe en zijdezachte tannines. Minerale tonen met een zeer elegante, aanhoudende en complexe afdronk.

De druiven werden, na een zorgvuldige handmatige selectie op de sorteerband, ontsteeld en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Rijping en malolactische gisting vinden plaats in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 liter gedurende 20 maanden.

Druif
30 soorten oa: Touriga Franca, Rufete, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Barrroca, Tinta Nascida

Lekker bij
Gebraden rundvlees, beef wellington, hertenbiefstuk, wilde eendenborst en pure chocola

Prijzen
92 P Wine Enthusiast

0 sterren op basis van 0 beoordelingen