De druiven zijn afkomstig van percelen in het regionale appellatiegebied Côte de Beaune. Bodem: Klei-kalksteen. Guyot met diverse jaarlijkse werkzaamheden aan de wijnstokken (snoeien, hekwerk, bladstrippen).
Vinificatie
Handmatige oogst, sorteren op de wijnstokken, vervolgens in de vatkamer en uiteindelijk persen (pneumatische pers) om een langzame extractie te verkrijgen.
Veroudering in vaten na een lichte bezinking. De druivenmost wordt in Franse eikenhouten vaten van 500 liter geplaatst (geen nieuwe vaten) waarin alcoholische en malolactische fermentaties zullen plaatsvinden met inheemse gisten en bacteriën. De rijping zal 10 maanden duren op de fijne droesem. Zonder battonage. Een maand voor het bottelen wordt de wijn uit de verschillende vaten in een roestvrijstalen tank geplaatst voor montage, gevolgd door lichte klaring en lichte filtratie vóór het bottelen. Het bottelen gebeurt volgens de maankalender.
Aromatische wijn met fruitige, bloemige tonen en veel delicatessen in de mond. Veel frisheid en mineraliteit.
Druif
Chardonnay
Herkomst
Bourgogne | Frankrijk
Wijn-Spijs
Als aperitief een bord vleeswaren en kazen, schaaldieren en rauwe groenten.
Serveer op 12°C