De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Puligny-Montrachet, bovenaan de flank in het uiterste zuiden van de appellatie. Bodem: rijke klei-kalksteengrond, steenachtig en ondiep, gelegen op het zuidoosten. Het snoeien gebeurt in Guyot met diverse groenwerken (ontknopen, trelliseren, toppen).
Vinificatie
Handmatige oogst, sorteren op de wijnstokken, vervolgens in de vatkamer en uiteindelijk persen (pneumatische pers) om een langzame extractie te verkrijgen.
Op vat na lichte bezinking. De druivenmost wordt in Franse eikenhouten vaten van 228 liter geplaatst (15% nieuwe vaten) waarin alcoholische en malolactische fermentaties zullen plaatsvinden met inheemse gisten en bacteriën. De rijping zal 18 maanden duren op de fijne droesem. Zonder batonage. Een maand voor het bottelen wordt de wijn uit de verschillende vaten in een roestvrijstalen tank geplaatst om te blenden. Rekken vóór het klaren en lichte filtratie vóór het bottelen. Het bottelen gebeurt volgens de maankalender.
Zeer elegante wijn met minerale tonen en goed geïntegreerde zuurgraad. Lang en fijn in de mond. Er wordt ons een zeer mooie precisie geboden, met houtachtige en fruitige tonen die plaats maken voor een afdronk met een citroenachtige toon.
Druif
Chardonnay
Herkomst
Puligny-Montrachet | Bourgogne | Frankrijk
Wijn-Spijs
Past perfect bij een steak van verse zalm, gebakken Sint-Jakobsschelpen of zelfs bij een prachtige blauwe kreeft uit Bretagne.
Serveer op 12°C