Vincent Girardin Puligny-Montrachet Premier Cru | Le Champ-Gain 202

Levertijd: op=op
Bijzonder elegante en complexe wijn, met veel finesse en lengte, en citrus in de afdronk.

Het climat Le Champ Gain ligt hoog op de helling, boven Les Folatières en onder La Garenne, in het verlengde van de Saint-Aubin 1er Cru Les Murgers des Dents de Chien. De helling is behoorlijk steil, waarbij de hoogte varieert van 320 tot 360 meter boven zeeniveau en op het zuidoosten gericht. De grond is hier arm, ondiep en zeer kalkrijk.

De gemiddeld 45 jaar oude stokken worden gesnoeid volgens de methode Guyot poussard. Overtollige knoppen worden verwijderd. Een groene oogst indien nodig. De oogst geschiedt geheel met de hand.
De druiven worden geperst met een pneumatische pers voor een trage extractie van het sap. Daarna gaat het sap in een gekoelde cuve, waarbij de vaste delen een nacht de tijd krijgen om naar de bodem te zakken. Vervolgens wordt het sap overgestoken in gebruikte eikenhouten vaten van 228 liter (waarvan 15% nieuw). Hierin vindt de alcoholische en later de appel-melkzuurgisting plaats met gebruik van wijngaard- en keldereigen gisten en bacteriën. De opvoeding op de lie-sporen duurt 18 maanden. Daarna worden de verschillende vaten geassembleerd in een rvs-cuve. De wijn wordt nog eenmaal overgestoken, vervolgens geklaard en tenslotte licht gefilterd. Afhankelijk van de maankalender wordt de wijn na een maand op cuve te zijn gebleven op fles gebracht.
 
Druif
Chardonnay

Herkomst
Puligny-Montrachet | Côte de Beaune | Bourgogne | Frankrijk

Wijn-Spijs

Past perfect bij verse zalm, gebakken Sint-Jakobsschelpen of zelfs bij een prachtige blauwe kreeft uit Bretagne

Serveer op 12°C

De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Puligny-Montrachet, bovenaan de flank in het uiterste zuiden van de appellatie. Bodem: rijke klei-kalksteengrond, steenachtig en ondiep, gelegen op het zuidoosten. Het snoeien gebeurt in Guyot.
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen