Elegante wijn met een enorme precisie, fruit, minerale tonen en lengte.
Het climat En Remilly ligt in het dal van Saint-Aubin, waar de Montrachet-heuvel in feite een bijna haakse bocht maakt. De steile helling is op het zuiden gericht en de druiven hebben dan ook geen enkele moeite om hier te rijpen. Het ligt halverwege de helling op een gemiddelde hoogte van 300 meter, onder de Saint-Aubin Premier Cru Les Murgers des Dents de Chien. De bodem is ondiep en bevat veel kalk en stenen.
De 50 jaar oude stokken worden gesnoeid volgens de methode Guyot poussard. Overtollige knoppen worden verwijderd. Een groene oogst indien nodig. De oogst geschiedt geheel met de hand.
De druiven worden geperst met een pneumatische pers voor een trage extractie van het sap. Daarna gaat het sap in een gekoelde cuve, waarbij de vaste delen een nacht de tijd krijgen om naar de bodem te zakken. Vervolgens wordt het sap overgestoken in eikenhouten vaten van 500 liter (waarvan 10% nieuw). Hierin vindt de alcoholische en later de appel-melkzuurgisting plaats met gebruik van wijngaard- en keldereigen gisten en bacteriën. De opvoeding op de lie-sporen duurt 15 maanden. Daarna worden de verschillende vaten geassembleerd in een rvs-cuve. De wijn wordt nog éénmaal overgestoken, voordat hij wordt geklaard en tenslotte licht wordt gefilterd. Afhankelijk van de maankalender wordt de wijn dan na een maand of twee op cuve te zijn verbleven op fles gebracht.
Druif
Chardonnay
Herkomst
Saint-Aubin | Côte de Beaune | Bourgogne | Frankrijk
Wijn-Spijs
In combinatie met wit vlees, vis, schaaldieren of geitenkaas
Serveer op 12°C
De wijnstokken bevinden zich in de gemeente Saint-Aubin, vlak naast het klimaat “Murgers des Dents de Chien”. Bodem: Gelegen net achter Montrachet, halverwege de helling, aan het einde van de vallei, op het zuiden gericht op ondiepe, steenachtige grond. Het snoeien gebeurt in Guyot.