Cavazza - Corallo - Tai Rosso Colli Berici DOC 2019

  • Koop 12 voor €15,54 per stuk en bespaar 8,3%

Alleen de allerbeste trossen Tai Rosso, worden met de hand geselecteerd en geoogst in de wijngaarden van de familie Cavazza op de Berici-heuvels. Na zes maanden vatrijping is de wijn helderrood en heeft hij een aroma van bramen en frambozen. In de mond een elegante balans tussen de sappigheid van het terroir en de zachtheid van het fruit. De naam is een eerbetoon aan de mariene oorsprong van de Berici-heuvels, waar fossielen nog steeds te vinden zijn in de wijngaarden.

Briljante robijnrode kleur. Intens boeket, met karakteristieke tonen van framboos en wilde roos. Zachte, harmonieuze, tanninerijke smaak.

Half september, wordt er met de hand oogst. Gisting op de schillen in kleine roestvrijstalen vaten gedurende ongeveer 10 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C. Daarna 6 maanden in Franse eikenhouten vaten van de derde passage. Botteling en daaropvolgende verfijning voor nog eens 6 maanden.

Druif
Tai Rosso

Lekker bij
Voorgerechten met vlees


Een zekere romantische inslag kan de familie Cavazza niet ontzegd worden. 'Onze druiven worden gestreeld door de wind en gekust door de zon', zeggen ze. Dat is best te begrijpen, als je de prachtige wijngaarden ziet van hun wijndomeinen in de heuvels van Gambellara en Berici, nabij Vicenza in de regio Veneto (Noordoost-Italië).

Dit familiebezit uit 1928 is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een modern bedrijf met 150 hectare wijngaarden. Alles is er even mooi en verzorgd: wijngaarden, gebouwen en kelders zijn een plaatje.

Op het domein Cicogna (tevens gastenverblijf), dat eind jaren tachtig werd aangeschaft, produceren de Cavazza's wijnen van wereldwijd populaire druivenrassen als merlot, cabernet sauvignon en syrah. Hier zijn niet alleen de wijngaarden liefdevol getransformeerd, maar ook de omgeving ervan, omdat – zo vinden de eigenaars – wijngaarden één geheel moeten vormen met de flora en fauna die ze omringt.

Op de hellingen van de Colli Berici bestaat de aanplant uit Italiaanse druivenrassen, zoals pinot grigio en garganega, naast een aantal internationale rassen. Al die druiven worden in de watten gelegd tot ze in perfecte conditie geoogst kunnen worden. De Cavazza's maken er vervolgens op zorgvuldige en deskundige wijze uiteenlopende wijnen van, variërend van droog en stil tot zoet en sprankelend.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen