Cantina Monte Cillario

Ten oosten van Lago di Garda
De provincie Verona grenst zowel aan de bergen in het noorden als aan de vlakte in het zuiden. Verona staat niet alleen bekend om de cultuur in de vorm van de openlucht-opera in de stad, maar ook om de vele wijnen die er gemaakt worden, waaronder de heerlijke Valpolicella’s. Op de vlakten ten zuiden van de stad worden onder meer de Corvina- Rondinella- en Molinara-druiven verbouwd, de basis voor Amarone.

Het wijnhuis Monte Cillario
Monte Cillario ligt iets ten noorden van de stad Verona, aan de ‘Strada della Valpolicella’. Na 50 jaar druiven verbouwen voor een coöperatie, besloot de familie Marchesini in 2009 voor zichzelf te beginnen. Er worden nu zeven rode en een witte wijn geproduceerd.

Het doel van de familie is het produceren van typische wijnen, onder streng toezicht van ‘tre occhi’ (3 ogen). De eerste, uit het verleden, wijst de weg: opa Rinaldo. De tweede, in het heden, volgt deze weg: zonen Gianni en Franco. De derde, in de toekomst, breidt het uit en moderniseert: kleinzoons Enrico en Riccardo.

Wijngaarden
De familie gebruikt geen insecticiden maar bestrijdt ongedierte op een natuurlijke manier. Verder wordt er bij de productie van sommige wijnen gebruik gemaakt van Franse 500 liter vaten van eikenhout, voor de eerste, tweede en derde passage.