Cavazza Pinot Grigio Classico 2023

  • Koop 12 voor €8,21 per stuk en bespaar 8,3%

Getuigen van de Venetiaanse typischheid, het zijn moderne wijnen maar met een lange traditie. Geproduceerd uit één enkele wijnstok, perfect geïntegreerd in het grondgebied en de geschiedenis, vallen ze op door de zuiverheid van hun variëteitsaroma's.

Strogele kleur. Delicaat aroma van gouden appel en abrikoos. Droge, elegante en harmonieuze smaak.

Druif
Pinot Grigio

Lekker bij
Uitstekend als aperitief, vooral aan te bevelen bij hapjes en voorgerechten op basis van vis, eieren en groenten.

De druif pinot grigio geeft in het Noord-Italiaanse Veneto een gewilde, milddroge witte wijn. Er is echter ontzettend veel kwaliteitsverschil tussen de ene en andere producent. Zoveel zelfs dat de wijnen onderling ook in geur en smaak sterk van elkaar kunnen afwijken. De betere wijnbedrijven maken er echter een aantrekkelijke witte wijn van. Azienda Cavazza maakt de wijn op een moderne manier, dat wil zeggen met een koude inweking van de schil en een lage temperatuur gisting. Het resultaat is een mooie, frisdroge wijn met unieke geur-en smaakeigenschappen.

Azienda Cavazza

Een zekere romantische inslag kan de familie Cavazza niet ontzegd worden. 'Onze druiven worden gestreeld door de wind en gekust door de zon', zeggen ze. Dat is best te begrijpen, als je de prachtige wijngaarden ziet van hun wijndomeinen in de heuvels van Gambellara en Berici, nabij Vicenza in de regio Veneto (Noordoost-Italië).

Dit familiebezit uit 1928 is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een modern bedrijf met 150 hectare wijngaarden. Alles is er even mooi en verzorgd: wijngaarden, gebouwen en kelders zijn een plaatje.

Op het domein Cicogna (tevens gastenverblijf), dat eind jaren tachtig werd aangeschaft, produceren de Cavazza's wijnen van wereldwijd populaire druivenrassen als merlot, cabernet sauvignon en syrah. Hier zijn niet alleen de wijngaarden liefdevol getransformeerd, maar ook de omgeving ervan, omdat – zo vinden de eigenaars – wijngaarden één geheel moeten vormen met de flora en fauna die ze omringt.

Op de hellingen van de Colli Berici bestaat de aanplant uit Italiaanse druivenrassen, zoals pinot grigio en garganega, naast een aantal internationale rassen. Al die druiven worden in de watten gelegd tot ze in perfecte conditie geoogst kunnen worden. De Cavazza's maken er vervolgens op zorgvuldige en deskundige wijze uiteenlopende wijnen van, variërend van droog en stil tot zoet en sprankelend.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen