NIUS Chardonnay VT Castilla 2021

In de neus fris, tropisch fruit, ananas, licht getoast hout, vanille. Smaak van fris, tropisch fruit, rond met zuurtje en lange afdronk.

De druiven zijn afkomstig van gemiddeld 20 jaar oude wijngaarden gelegen bij El Provencio - op 750 meter hoogte. De bodem is arm en bestaat uit zand, kalk en kiezel met weinig organisch materiaal. De wortels van de plant voeden zich met vocht dat door de onderliggende lagen goed wordt vastgehouden. Het warme en droge landklimaat met praktisch geen neerslag vanaf eind april t/m september, verkleint het risico op schimmel en ziektes. Door de droogte is de groei gelimiteerd tot een beperkte productie van 30hl/ha.

De trossen worden in de vroege ochtend geplukt. Direct na aankomst in de bodega worden de trossen ontsteeld en geperst. De schillen weken een dag in de most op lage temperaturen voor de optimale afgifte van aroma en smaakstoffen. Vervolgens vindt de alcoholische vergisting plaats op rvs tank op 14-16 ̊C. Om de natuurlijke zuurgraad in de wijn te behouden, vindt er geen malolactische vergisting plaats. Na de gisting rijpt de wijn drie maanden op tank op haar bezinksel(lees) alvorens te worden overgestoken op vaten van Amerikaans eiken voor een verdere rijping en ontwikkeling van drie maanden. Hierna wordt de wijn na filtratie afgevuld op fles.

Druif
100% Chardonnay
Lekker bij
Gegrilde vis of gevogelte, pasta of risottogerechten

0 sterren op basis van 0 beoordelingen