Saint Saturnin Terzac Blanc 2022

  • Koop 12 voor €8,21 per stuk en bespaar 8,3%

Een spannende assemblage uit Grenache Blanc en Sauvignon Blanc druiven. Het sap springt je uit het glas tegemoet. Deze alleskunner werd niet voor niets door Pieter Nijdam in De Telegraaf bestempeld als de ideale terraswijn. Frisse, levendige fruitgeuren van appel en peer, geen spoortje hout in het glas en heerlijke frisse tonen in de mond. Behalve bij asperges ook een aanrader bij pittig Aziatisch eten, gebakken vis, mosselen of als schenkwijn op terras of boot.

Druif
Grenache Blanc, Sauvignon Blanc

Herkomst
Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Lekker bij
Asperges, oosterse gerechten, gebakken vis en mosselen

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Gratis bezorgd v.a. 6 flessen in Oldenzaal en omstreken
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
  • Per fles te bestellen


Over Saint Saturnin
Gelegen op 160 meter hoogte aan de voet van de Larzac heuvels, strekken de wijngaarden van Fonjaya zich uit. De zeer stenige klei-kalkgrond samen met het droge klimaat in de zomer beperken de opbrengst.
 
Zowel tijdens de groei als tijdens de oogst worden de druiven met de grootste zorg omringd. Om de wijn vanaf het begin een gunstige start te geven, is het uiterst belangrijk om het kneuzen van de druiven te voorkomen. Dit zou namelijk een vroege fermentatie kunnen veroorzaken. Door regelmatig te proeven, te analyseren en door een zorgvuldige assemblage blijft de kwaliteit van de wijnen behouden. De nieuwe uitmonstering maakt Terzac nog aantrekkelijker.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen